2006-06-29

Stackars växeltelefonister!

Idag har jag pratat med en stackars växeltelefonist. Efter 10 minuter. 10 minuters "om du vill ha ditten tryck 4 och avsluta med fyrkant". 10 minuters datortjat om mina fördelspoäng, om supportassistenten, som jag både kunde fråga via växeln, ladda ner, och få som cd. Förövrigt hade jag redan FÅTT den med mitt välkomstpaket. (näe, för det var för sådär 5 år sen, och då skickades det inte UT några sådana).

SEN fick jag prata med telefonisten. Efter bara 10 minuter.

Halvstörigt eftersom jag visste EXAKT vad problemet var. Telia har slarvat bort lösenordet (nix, inte jag), för mig och för X antal andra abbonenter. Telias servrar glömde helt enkelt bort våra lösenord! Så jag behöver ett nytt. Det fixade vi redan förra veckan men inget brev har kommit. Så då tog vi det igen.

En normal människa som inte suttit i växel själv hade antagligen vrålat och skällt på den stackars killen, det lät jag bli, men talade noga om att jag ville att han skulle registrera mina klagomål på idiotdatorn jag inte vill prata med.

Hmm. Dags att skriva nåt mer positivt.

-Var köper ni era ekorrar?
- Eh, dom har flyttat in själv..!

- Jag har brutit av min julgran, ska jag har sårsalva i brottytan innan jag sätter ihop den igen?
- Näe, det bästa är nog att köpa en NY julgran.

Jupp, ibland är det roligt att sitta i växel. Något som var intressant var att det alltid var TJEJERNA som fick ta alla utbrotten. Jag som man slapp det. Vågar folk inte skrika åt män? Låter jag särskilt farlig i telefon? Antog man att jag tillhörde ledningsgruppen i stockholmsområdet eftersom jag inte är skånsktalande?

Själv brukar jag lugnt och stillsamt (kanske något forcerat) tala om problemet så exakt jag kan, ska man skrika på nån i telefon är det bra att skrika på RÄTT person. Skriker man på en telefonist kan det hända att man blir kopplad till hissen, eller nåt. (Platsen där jag jobbade som växeltelefonist HADE faktiskt en egen nödlinje till nödtelefonen i hissen, och den hade en egen anknytning, med direktnummer och allt.)

Lev väl i sommaren, och skrik på rätt personer!

Inga kommentarer: