2006-10-17

Jan Guillou har fel, bloggare påverkar, på ALLVAR

Jan Guillou anser att bloggar bara är skräp, underförstått av den enkla anledning att han själv inte läser bloggar. Där kan man snacka om nån som har gubbat till sig i skallen, alternativt skaffat sig ett ego som är ohälsosamt stort.

http://magnus.ljungkvist.nu/blogg/ HÄR har vi en blogg, som lyckades sänka en minister. Maria Borelius, närmare bestämt. Om bloggar påverkar vilka ministrar vi har så påverkar de väl en hel del, inte sant, Guillou?

Att det var en bloggare, och inte en anställd journalist som grävde fram det otäcka skulle ju iochförsig helt enkelt kunna betyda att exempelvis expressen inte vill gräva så djupt, om politiker kan få skit för att inte betala tv-licensen så kan rimligen chefredaktör Otto också få det.. (och JA jag vet att Boreliusaffären handlade om svart arbetskraft, men tv-licensen verkar vara KLART viktig just nu. I takt med hur viktigt det har blivit med licensen har folk anmält sig själva i en aldrig tidigare skådad takt).

Men nu är Magnus Ljungkvist mordhotad, för att han har offentliggjort några uppgifter som finns i offentliga register. Citizen journalism, när tidningarna inte gör vad de ska.

Men jag tycker det är synd att Guillou vägrar ta till sig nya medier. Han har gjort mycket bra. Tex den här artikeln när han gör upp med myterna om invandrarna.

"Bloggar består av pladder", en av Guillous mindre insiktsfulla texter.

2 kommentarer:

Essbeck sa...

Tror du inte att det kan handla om ego från Guillous sida ? Jag tycker att bloggar är viktiga för att få sig en bild av vardagsliv hos andra och deras funderingar. Om fler berättar om sina funderingar då riskerar ju proffstyckare som Guillou att drunkna i sorlet från andra människors bloggar om han inte skriver på ett bra sätt. I slutändan kanske han inte kan få betalt för sina artiklar ???

Faidros sa...

Jag tror att det är som du säger, egot som spökar. Det är mycket lättare att skapa ett konto på blogger än att få utgivet en bok på norstedts.

Han gör en logisk miss där. Det är skitlätt att skriva en bok, men svårt att få den utgiven, på samma sätt som att det är skitlätt att skriva en blogg, men betydligt svårare att skriva en blogg som nån annan vill läsa.