2008-08-24

Mer kändischat!

Abalone dots den här gången! Fast den här gången ställde inte jag frågan!


Fråga:Vad föredrar ni? Åmans eller Corner?Elias
Svar:Å vilken svår fråga! Det beror på om man är sugen på en "hälften av varje med halw wuäk" eller en hambab med Sveriges goaste dipsås! (samt vilket håll man rumlar hem åt) /Fia och ElinAbalone Dots


Åhmans har ju fördelen att de har öppet .... länge....

En halv WÄK? Ja, den stavas ju lite olika.. men den finns ju med på den här språklektionen.. Hett dun i lista? (ja, det var litelite brytning på en viss dialekt, fast bara liiiite) (och ja, det händer att folk faktiskt talar svenska i den där staden också...)

Hela chatintervjun här.

2008-08-22

Gesundheit macht frei?


Kim Larsen har lagt flera hundra tusen kronor på en kampanj FÖR rökning. Politiken, City, Knassi skriver om det. Många skriver om det.

Han använder en modifierad nazistisk slogan.

Vad kan man säga? Att hela kampanjen hade varit TOTALT omöjlig i Sverige...

2008-08-20

Faidros fortsätter chatta med kändisar

Fråga:Norra Fäladen? Har du Dephivrålat nån gång?Faidros
Svar:You bet'cha!Nour el-Refai
Fråga:Hur gör Nour?Faidros
Svar:Mycket c-vitamin.Nour el-Refai


Vad ett Delphivrål är? Det står det om på Lunds universitets hemsida: http://www.lu.se/o.o.i.s/852

Jag hittade Nour på en sydsvenskanchat.
Andra om . Intressant?

2008-08-19

Nivellerad skånska

ÄNTLIGEN fick jag reda på vad det är han talar!


Fråga:Hej Björrrn. Vad är det för dialekt du talar? Jag har aldrig hört nåt liknande!Faidros
Svar:Jag ler och nästan skrattar. Jag försäkrar dig att jag inte medvetet försöker arbeta bort mitt skånska idiom. Jag är stolt över att vara född i Malmö. Min dotter och min yngste son har flyttat från Stockholm och bosatt sig i min barndomsstad. Det gläder mig mycket. Min hustru brukar säga och hävda att jag drabbats av en muntlig kris när jag uttalar vissa ljud och ord. Hon har förmodligen rätt däri. Efter att ha bott i Stockholm sedan den 6 juni år 1989, det vill säga snart tjugo år, har min artikulation av ljudet och bokstaven r flyttats framåt i talorganet. Jag talar inför publik varje vecka och framträder ofta i radio och television. Det gör att jag vill tala tydligt. Jag fördömde Per Christian Jersilds enfaldiga uttalande om den skånska dialekten när jag blev intervjuad i televisionen och Aftonbladet. Alla kan höra att jag talar en form av nivellerad skånska. Det är jag stolt över.Björn Ranelid

Kul med chatt på sydsvenskan! :)


Andra bloggisar om Björrn Intressant?

2008-08-11

Två osannolika händelser i musikhistorien

Märklig händelse nr1 är en slemmig torsk, inte bara för att låten var så härligt bisarr, utan för sin plats på svensktoppen!


En slemmig torsk lyckades på märkliga vägar komma in på svensktoppen, varvid alla punkare som fick rösta självklart lade sina röster på den och lyckades tillfälligt skrämma upp den till sjätte plats.

Märklig händelse nr 2 var när beatles var förband till trio med bumba. Jup.

Sitt allra första liveuppträdande i Sverige gjorde The Beatles i Karlstad den 25/11 1963, på Sundsta Läroverk Det blev en ca 20 minuter lång konsert. Nya Värmlands Tidnings recension blev ”Amatörmässig hambo”. Detta var alltså The Beatles första internationella framträdande.

Klart man bara är förband till Trio med bumba om man spelar amatörmässig hambo!

2008-08-04

"En av din vän har en krossa på dig!"


Förmodligen samme vän som skickar nya Ringtone till mig. Men jag tror jag skiter i att klicka, så jag lär aldrig Fynd ut vem!

Men vem är jag att klaga... tidigare stod det tydligen "En av dina vänner har en hemlig fruktdryck på dig. Fynd ut vem".


Kan man få jobb som språklig konsult på fejsbook månne?

2008-08-01

Varför man inte ska kasta gamla kassetter man hittat på vinden.


Den KAN råka vara några outgivna beatleslåtar! Artikel om saken i DN.