2009-12-08

Googles VD är dum i huvudet.

"Bara skojare oroar sig över privatlivet" Eric Schmidt, vd för google.

Åhå. Det jag säger till min terapeut ska stanna där. Det finns saker jag säger till min läkare jag absolut inte vill att min arbetgivare ska veta. Eller min mamma för den delen. Mina grannar behöver inte veta att elbolaget tycker att jag borde betala räkningen NU om jag inte vill ha elen avstängd. Grannarna behöver inte heller veta vad jag säger till min terapeut eller läkare.

Varför är det konstigt? Jag väljer vilka delar av mitt liv jag delar med vem. Och det är nåt som google, staten, kyrkan och min mamma ska SKITA i totalt.

"För det första vet man inte vilka regler som kommer när övervakningen väl är på plats. Det som är rent mjöl idag behöver inte vara det imorgon när den totala genomlysningen är etablerad. Det är det mest uppenbara skälet.

För det andra räcker det inte med att man själv anser att ens mjöl är vitt som snö, för det inte är inte man själv som ska hitta lagbrytare. De som hittar lagbrytare letar efter avvikande mönster. När jag stannar bilen på Malmskillnadsgatan varje fredagkväll, så är inte den första tanken att jag hjälper min farmor att veckohandla - vilket råkar vara fallet. När jag stannar vid en pub efter jobbet ibland och därefter kör hem, så tänker inte Vägverket att jag älskar den pubens viltköttbullar - vilket också är fallet. Man tvingas börja tänka på inte bara det man gör, utan hur det man gör KAN TOLKAS. Det gör att medborgare i allmänhet börjar anstränga sig för att inte sticka ut, att inte bryta mönstret, att inte rödflaggas i systemen. Det är inte ett positivt samhälle." Rick Falkvinge i inlägget Den som inte har nåt att dölja.


Om nån har en avvikande åsikt om det kan denne lämpligen kommentera det här inlägget, signerat med personnummer, telefonnumer, adress, kontonummer, årsinkomst och senaste besked från läkaren..

IDG.

Inga kommentarer: