2010-04-17

Framtiden - Redan här. Bortplockad artikel!

Okej. Aftonbladet tyckte att det var helt okej att bara ta bort Falkvinges debattartikel.

Opassande skriver om det:

"En debattartikel om årsdagen för domen mot The Pirate Bay blev borttagen från Aftonbladets hemsida. Enligt redaktionen som ringdes upp och tillfrågades, ska den faktakollas med Rick Falkvinge, som skrev den och läggas upp igen. För mig är det första gången jag hört talas om att en debattartikel faktakollas, men det kanske är normalt?

Det är inte sådär jätteförvånande att sånt här händer, dessvärre. Killarna ur The Pirate Bay har konsekvent behandlats som rättslösa, det kan vi inte minst se i deras uppräkning av saker som de utsatts för genom åren. PUL har brutits mot utan åtgärd, anklagelsen om ministerstyre av Thomas Bodström viftades bort av KU och en rad andra överträdelser har setts mellan fingrarna av myndigheterna — endast för att det handlat om The Pirate Bay."

Igen händer det en massa konstiga saker runt piratpartiet och piratebay. Men visst. Ragga medlemmar åt piratpartiet, era fiender, gör det...


Edit: Aftonbladets debattredaktion är tydligen nedringda för ögonblicket med anledning av den borttagna artikeln. Det är rätt. Kontakta du oxå. Aftonbladets kontaktsida. Ge dom jävlarna! :)

Edit2: Piratpartiet kontaktade Aftonbladets webredaktion som sade att artikeln läggs upp igen om den är "kocher" i Aftonbladets mening. Varför kollas inte sånt upp i förväg?

Edit3: Piratpartiet om saken: http://www.piratpartiet.se/nyheter/piratpartiets_debattartikel_nerplockad_fran_aftonbladets_hemsida

Andra om Rick Falkvinge, piratpartiet och aftonbladet. Intressant?

Inga kommentarer: