2010-08-18

"De som inte lär av historien är dömd att leva den på nytt"

Piratpartiet samlar siter som irriterar usa. Förutom pirate bay så står de nu även med servrar till wikileaks.

Ett vanligt webbhotell har hög tröskel för att gå in och beslagta servrar, men det har hänt. Att ta ett politiskt partis servrar har ett högre politiskt pris. Vi ser det som att vi ger Wikileaks ett extra skydd, säger Anna Troberg till TT.

En god vän med förflutet inom vänstern reagerade omedelbart. Han tror inte ett ögonblick på att wikileaks sitter säkrare hos ett politiskt parti.

"Den som inte lär av historien är dömd att lev den på nytt! På 40talet beslutade säkerhetspolisen om husrannsakan hemma hos kommunisterna och deras partiexpeditioner, för att man betraktades som presumtiva agenter för sovjet. Enligt tryckfrihetsförordningen kunde man inte förbjuda utgivandet av de kommunistiska tidningarna, utan man belade dem med transportförbud istället, man fick alltså inte transportera tidningarna."

Foto: Rickard OlssonExpressen, expressen2dn, dn2svd, svd2, svd3idg, sydsvenskan, hd, corren, Falkvinges blogg, politiken. Kul att det är fler än jag som tycker det här är intressant!

Andra om piratpartiet, wikileaks. Intressant?

1 kommentar:

Anonym sa...

Du har en poäng med det där, men å andra sidan ser jag ingen skada i att försöka ge ett extra skydd.
Dessutom kan jag tänka mig att flertalet personer backar upp all info på fler ställen, så om nu fallet skulle hända att PPs servrar blir beslagtagna så skulle säkert informationen (vilket ju är det väsentliga) fortfarande gå att återskapa.
Kom ihåg att PP har många sympatisörer, och att den stora massan av dessa inte syns, men fortfarande kan göra en stor skillnad...