2006-03-21

Freivalds avgår igen

Freivald har avgått. Igen. Förra gången var hon justitieminister och jobbade för att driva igenom en lag som skulle stoppa omvandlandet av hyresrätter till bostadsrätter, samtidigt som hon jobbade hårt för att omvandla sin egen hyresrätt till bostadsrätt.

Freivalds agerande i tsunamikatastrofen fick hjälparbetare på plats i Thailand att skapa websiten http://www.sparkafreivalds.nu/ . Då gjorde hon vad hon kunde för att verka så okunnig som möjligt, kändes det som. "Jag visste faktiskt inte vad Phuket var, men det vet jag nu" Freivalds om ett av sveriges största turistmål. “Du ska passa dig. Du ska passa dig väldigt noga!”, Laila Freivalds till Fritidsresors Lottie Knutsson. "Jag lyssnar inte på nyheter." Laila Freivalds om varför hon visste så lite om flodvågen.

Och nu den senaste affären som jag skrivit om innan. Nedstängda hemsidor. Pluralis. Inte bara sd-kurirens site. Även Alidabok. Kanske fler som jag inte känner till. Deras gamla adress är fortfarande stängd. På den nya har de fortfarande en mohammedbild. Kanske var inte UD inblandat i just den nedstängningen, men nog har de påverkat hållningen på andra webhotel.

I vår grundlag har vi något om yttrandefrihet.. och den gäller även om man säger obehagliga saker. Tillochmed om någon minister tycker att det är obehagliga saker. Även om några utländska muslimer tycker annorlunda, ty i sverige gäller svensk lag. Eller borde göra.

I Yemenobserver står det "The Swedish minister expressed her disapproval and sadness at the republication of the cartoons on a right-wing extremist group's website, adding that the Swedish government had closed the site."

Levonline är tydligen ett webhotell man ska undvika om man har upprörande, men inte olagliga saker att publicera.

Först kände inte Freivalds till någonting alls om nedstängningen. Sedan gjorde hon det, men inte har hon ljugit inte. *suckar*

Här är den alldeles ruskigt upprörande bilden som fick UD att sätta press på levonline så att de skulle stänga ner sverigedemokraternas site:

Och nu ska hon iallafall tillfälligt ersättas av Bosse Ringholm, den ende fd finansministern i världen med underkänt i matematik (bosses betyg mm)

Inga kommentarer: