2006-06-06

Från småtrevligt till dumsnålt

Är ute och åker bil nu. Såg en skylt på Shell, tanka och få en kopp kaffe! Såndär fin termosmugg var det på illustrationen oxå! Trevligt tänkte jag och åkte dit och tankade upp min bil.

Tankad och klar går jag in för att betala. Frågar om den dära koppen kaffe. Den får man efter 3e tankningen. Och då måste varje tankning vara på minst 35 liter. Det blir välan i praktiken 3 fulltankningar då, à ca 500 spänn. Shell bjuder på en kopp kaffe när jag har tankat för 1500 spänn? Tack så mycket, verkligen flott av er.

Och den fina termosmuggen, den får man när man har tankat 8 gånger, fast då får man fylla på muggen hur mycket man vill sen. Få se nu, 8*500 det blir 4000. Fast en aftonbladet får man ju redan vid 6 tankningar.

Och så måste man ha hunnit tanka detta innan den 31 juli, annars blir det ingen termosmugg!

3 kommentarer:

Lethe sa...

Ja, det låter ju verkligen frikostigt. På den bensinstation där jag fyller på har de haft ett erbjudande där man får en gratis 16 oz kaffe av valfri sort om man tankar minst 8 gallons. Översatt till svenska och frikostigt avrundat så får man alltså en halv liters mugg med kaffe om man tankar för 200 spänn. Rätt så trevligt erbjudande ändå så jag har passat på att tanka där varje gång min tank har gått ner tillräckligt mycket för att jag ska kunna få gratis kaffe. Men nu förra veckan har de slutat med det. Det är väldigt tråkigt för de hade ju t.om ekologiskt kaffe.

Så nu får jag brygga mitt egna Löfbergs Lila. Ska föresten till det nyöppnade IKEA i helgen så att jag kan köpa lite mer.

Kan man baka lite Datummuttern Släntrar till kaffet kanske?

Faidros sa...

Låter ju klart trevligare!

Vad kostar bensinen per liter därborta?

Å var hittar man Löfbergs därborta?

Datummuttern släntrar är nog gott till Löfbergs! *tror*

Lethe sa...

Med dagens köpkurs på dollar på forex.se blir det 5.77 per liter. Det är inte så värst länge sen det var närmare hälften av det priset.

Löfbergs kan man köpa i alla fall på den skandinaviska sektionen av den internationella hyllan på ett storköp där jag handlar då och då. Visserligen rätt så dyrt. Jag brukar ta med mig när jag hälsar på där hemma. Men nu som sagt ska vi till IKEA i helgen som just öppnade i Canton, en Detroit-förort, och de har visst Löfbergs förmodligen till ett rimligare pris.