2005-03-27

Korrespondensschack

Jag misstänker att jag och Vipere håller någon slags rekord i korrespondensschack! Vi höll på i en hel MASSA år, och kom (nästan) aldrig till slutet av någon match!

Inte för att vi tänkte så mycket, och var så duktiga, utan för att brev med schackdrag tappades bort, schackbräden vältes osv i osannolika kombinationer, så vi kom sällan längre än ett par drag..

Fast vi har lyckats, jag tror det tog ungefär 10 år! Vipere vann! :)

Idag är det svårare att slarva bort schackpartier. http://www.eschack.com/ står till vår tjänst! Nuförtiden är det virusattacker och borttappade nätanslutningar (hej Vipere..) som står för problemen.

Blev lite inspirerad till att skriva om schack, nu när Bobby Fischer har gått och blivit islänning! (Onödig fakta 1: Flykten från Japan till Island gick via skåne.)

Bobby Fischer har skapat en egen variant av schack, kallat slumpschack.
Bobby Fischers Random Chess i java: http://play.chessvariants.org/erf/FischerR.html

Verkar klart jobbigt sätt att spela. Tänk att stora hjärnor tänker så lika! *kaxig* Otto och jag satt hos Johan och skissade på ett nytt slags schack, som skulle heta Schock, eller Mess (svenska, resp engelska) och skulle ha 16*16 rutor, och för att kompensera antaler rutor skulle man få två drag på sig i varje omgång. Helt omöjligt att spela. :) Men kul!

Inga kommentarer: