2007-07-11

Det ser bra ut för linux just nu!

Dell har tidigare sålt datorer med Ubuntulinux på i USA, men nu ser det ut att komma till sverige oxå! (artikel på Computer Sweden) Anledningen till att de ska sälja ubuntudatorer även utanför usa är helt enkelt att det gick bra i usa! Enkel kapitalism! :)

Att datorerna blir billigare för konsument är ju inte helt fel. Förvånansvärt många människor som resonerar att "windows följde ju med!". Ja, det följde med datorn du köpte på on-off, men Microsoft såg till att ta betalt för det ändå, fast du inte fick nån installationsskiva med.. Undrar hur många som vet ungefär vad en windowslicens kan kosta? Om du inte har koll, surfa då in på nån datoraffär på nätet och bli förvånad..

Intel och Novell sponsrar fönsterhanteraren KDE. Själv föredrar jag dock gnome.

Till hösten kommer en mobil version av Ubuntu! Då blir det dags att byta bort min a1000! Man får ju hoppas på att motorola är smarta nog att köra ubuntu på nästa handdatoretelefon!

Rackarns vilken linxutaliban jag har blivit!

4 kommentarer:

Lethe sa...

Jo... det har väl blivit bra mycket Linux på sistone? Är det verkligen så rekomenderbart? Min C++ professor här på högskolan rekomenderar just Ubuntu, men jag är lite partisk till Visual Studio. Vet inte hur det skulle fungera.

Jag saknar annars recept på datum muttern släntrar och liknande.

morpheo sa...

motorola byter faktiskt ut linux mot windows mobile i sin handdatortelefon (linux i asien, wm i europa/usa)

morpheo sa...

dessutom gillar inte ubuntun småglinas dator, den låser sig och börjar tangentbordsblinka..

Faidros sa...

http://www.gsmarena.com/motorola_a1200-1429.php

Ey! en motorola med linux! :)